top of page

Je blijft altijd

verbonden

Artikelen

Op deze pagina vind je enkele artikelen. De artikelen openen als een pdf bestand.

Je kunt ze daardoor eenvoudig printen of op je eigen computer opslaan. 

Wekelijks publiceert Leven en Loslaten ook een kort artikel op de blog van Leven en Loslaten. Als je hier klikt wordt de blog in een apart venster geopend.

De boeken " Is het goed als ik doodga?"  en "Het Rouwende Kind" zijn rechtstreeks via de uitgever te koop.We stellen het op prijs als je via onze facebookpagina of blog reageert op de artikelen, zodat we ze kunnen blijven aanpassen en verbeteren.

In dit artikel vertellen we heel kort samengevat wat rouw is en hoe een rouwproces verloopt. Het is een eerste handvat dat je niet ziek bent of een abnormale rouw hebt. Wat jij voelt en hoe jij je gedraagt is normaal in een periode van rouw.  Ieder rouwt namelijk op zijn eigen wijze.

Wat moet je als ouder doen als je kind met de dood wordt geconfronteerd? In die artikel vind je algemene richtlijnen die misschien behulpzaam kunnen zijn. Voel je je onzeker, aarzel dan echter niet en neem contact met ons op. 

Het artikel "Rouwen is heel hard werken!" gaat over de rouwtaken die je als rouwende heb te doen volgens de bekende psychiater J. William Worden.

 

Omdat veel over deze rouwtaken wordt gesproken hier de rouwtaken volgens Worden nader beschreven.

Op welke leefijd beseft het kind wat de dood is? En hoe reageert het kind hierop? In dit artikel wordt per leefitijdscategorie uitgelegd wat het kind van de dood begrijpt, aangevuld met wat tips die je kunnen helpen het kind te begeleiden.

bottom of page