top of page

Je blijft altijd

verbonden

Gespreksgroep volwassenen

Als er iemand dood of weg is gegaan die erg belangrijk voor je is, verandert plotseling je hele leven. Niets is meer hetzelfde als daarvoor. Je voelt je vaak alleen, omdat je allemaal gevoelens hebt die je nog nooit hebt gevoeld.  Allerlei gevoelens kunnen door je heen razen en elkaar telkens afwisselen.  Soms ben je erg boos, soms heel verdrietig, dan weer angstig, soms ook jaloers, en soms voel je je schuldig.  Soms voel je zelfs niets en dan voel je je weer schuldig omdat je niets voelt. Kortom: het is een zooitje en dat noemen we rouwen. En rouwen is hard werken, zowel voor een kind als voor een volwassene. We hopen dat één van onze rouwgroepen je hierbij kan helpen.

 

De lotgenotengroepen komen 4 keer of 8 keer bijeen. Ze worden begeleid door een levenslooppsycholoog. Daarna kan de groep op verzoek van de deelnemers verder gaan, zowel met als zonder begeleiding.

 

Weten dat de ander weet wat je hebt meegemaakt, zonder dat je het uit hoeft te leggen, voelen dat ze begrijpen waar je doorheen moet, dat geeft steun bij de zware taak die je hebt als je het verlies van een dierbare moet verwerken. Daarom hebben we verschillende gespreksgroepen. 

 

Je kunt op elke moment aangeven dat je wilt deelnemen in een groep.  Tijdens een intake gesprek bespreken we wat je voorkeur heeft.

 

Een groep gaat van start als er minimaal 4 deelnemers zijn. De groepen zijn vast, zodat de deelnemers zich veilig voelen en de overige deelnemers ook leren kennen. (klik hier voor de basisregels rouwgroepen Leven en Loslaten)Gespreksgroepen die regelmatig van start gaan:- Rouwen om het nooit geboren kind

 

- Verder na de dood van je volwassen kind 

 

- Het verdriet van grootouders

 

- En dan alleen verder, met je jonge gezin (na ziekte of ongeval)

 

- En dan alleen verder, met pubers (na ziekte of ongeval)

 

- En dan alleen verder, na zelfdoding

 

- Ook ik heb verdriet, verlies van een partner (deelnemers ouder dan 75 jaar)

 

- Algemene rouwgroep, elke laatste woensdag van de maand om 20.00 uur met uitzondering van 30 december 2015.

Deze lijst is niet eindig.  Neem contact met ons op als je behoefte hebt aan een specifieke gespreksgroep.

 

bottom of page