top of page

Je blijft altijd

verbonden

Rouwgroepen

Als er iemand dood of weg is gegaan die erg belangrijk voor je is, verandert plotseling je hele leven. Niets is meer hetzelfde als daarvoor. Je voelt je vaak alleen, omdat je allemaal gevoelens hebt die je nog nooit hebt gevoeld.  Allerlei gevoelens kunnen door je heen razen en elkaar telkens afwisselen.  Soms ben je erg boos, soms heel verdrietig, dan weer angstig, soms ook jaloers, en soms voel je je schuldig.  Soms voel je zelfs niets en dan voel je je weer schuldig omdat je niets voelt. Kortom: het is een zooitje en dat noemen we rouwen. En rouwen is hard werken, zowel voor een kind als voor een volwassene. We hopen dat één van onze rouwgroepen je hierbij kan helpen.


 

Gedeeld Verdriet voor kinderen van 6- 12 jaar


 Je bent niet de enige met zo'n groot verlies. Er zijn nog meer kinderen die iemand kwijt zijn geraakt door de dood of doordat iemand weg is gegaan. Het kan fijn zijn om samen met anderen die bijna hetzelfde meegemaakt hebben als jij te praten, samen te zijn. Misschien voel je je dan niet meer zo alleen.


Daarom is er een rouwgroep voor kinderen. Daar kom je elkaar tegen. We vertellen ieder ons eigen verhaal, we luisteren naar jouw muziek en de muziek die voor de andere kinderen heel belangrijk is. We lezen verhalen en gedichten voor, we schrijven, tekenen en schilderen. En soms spelen we ook het spel alle sterren van de hemel.In beide rouwgroepen doen we hetzelfde, het is alleen fijn dat je met kinderen van je eigen leeftijd bent. Er zijn ook groepen voor kinderen die het moeilijk hebben met de echtscheiding van hun ouders. Deze zitten samen in een andere groep.

Gespreksgroepen volwassenen


De lotgenotengroepen komen vier keer tot acht keer bijeen. Ze worden begeleid door een levenslooppsycholoog. Daarna kan de groep op verzoek van de deelnemers verder gaan, zowel met als zonder begeleiding.

 

Weten dat de ander weet wat je hebt meegemaakt, zonder dat je het uit hoeft te leggen, voelen dat ze begrijpen waar je doorheen moet, dat geeft steun bij de zware taak die je hebt als je het verlies van een dierbare moet verwerken. Daarom hebben we verschillende gespreksgroepen. 

 

bottom of page